Proiecte de steme aprobate pentru Protopopiatele Fetești, Urziceni și Lehliu

Miercuri, 7 martie 2018, în ședința de lucru a PERMANENȚEI CONSILIULUI EPARHIAL din cadrul Centrului Eparhial s-au aprobat, printre altele, trei steme pentru Protopopiatele Fetești, Urziceni și Lehliu.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 7 March, 2018
Recomanda

Miercuri, 28 februarie 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial în Sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial. Prin delegația aprobată de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu ședința de lucru s-a desfășurat sub președinția preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse, iar Permanența Consiliului Eparhial a aprobat următoarele:

S-a luat act de faptul că în perioada 11 – 16 aprilie 2018, cu ocazia hramului „Izvorul Tămăduirii”, hramul de primăvară al Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia, va fi adusă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu.

S-au aprobat mișcări de personal neclerical în cadrul Protopopiatelor Eparhiei.

Dintre hotărârile adoptate în ultimele ore, de Permanența Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, amintim în mod special aprobarea unor serii de lucrări după cum urmează:

v Pentru Parohia Drajna, din Protopopiatul Călărași, s-a aprobat înlocuirea ușilor împărătești și diaconești ale catapetesmei bisericii parohiale, cu unele noi din lemn de stejar.

 

v Pentru Parohia Cuza Vodă - Slobozia, din Protopopiatul Slobozia, s-a aprobat înlocuirea învelitorii din tablă zincată cu tablă din cupru, termoizolarea și zugrăvirea pereților exteriori, refacerea pardoselilor în pridvor, realizarea unei rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

 

v Pentru Parohia Căzănești, din Protopopiatul Slobozia, s-au prezentat lucrările executate în anul 2017, la noua biserică parohială: s-a executat dulgheria la acoperiș, s-au executat lucrări de tinichigerie la acoperișul bisericii, s-au placat, montat geamurile și crucile pe turlele bisericii, s-a aplicat tencuială decorativă pe turle, s-a acoperit cu tablă aproximativ 80% din acoperiș și s-a achiziționat fier beton și plasă sudată pentru scări și pentru pavajul din jurul bisericii.

 

 

S-au aprobat proiectele de stemă pentru Protopopiatele Fetești, Urziceni și Lehliu

S-au aprobat ajutoare financiare în valoare de 13.700 de lei pentru trei cazuri medicale deosebite.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare