Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial. 28 februarie 2018

Miercuri, 28 februarie 2018, în ședința de lucru a PERMANENȚEI CONSILIULUI EPARHIAL din cadrul Centrului Eparhial s-au aprobat mai multe solicitări din partea preoților.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 28 February, 2018
Recomanda

Miercuri, 28 februarie 2018, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse, iar Permanența Consiliului Eparhial a aprobat următoarele:

S-a aprobat înființarea postului de secretar II, în cadrul Protopopiatului Urziceni, începând cu data de 01 martie 2018.

S-au aprobat mișcări de personal neclerical în cadrul Protopopiatelor Eparhiei.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare privind numirea preacucernicului părinte Valentin Turcu,  Inspector Administrativ - Bisericesc și preot II la parohia ,,Sfântul Gheorghe” din Slobozia, ca responsabil al Cercului Pastoral nr. 1, al Protopopiatului Slobozia.

S-a aprobat noua componență a Consistoriului Protopopesc din cadrul Protopopiatului Fetești.

S-a luat act cu aprobare de buna desfășurare a alegerilor parohiale, organizate în Eparhie, pentru mandatul legislativ 2018 – 2022.

S-a aprobat organizarea alegerilor membrilor clerici și mireni în Adunarea Eparhială, pentru perioada 2018-2022, în urma emiterii Deciziei Patriarhale Nr. 1/2018, privind dizolvarea Adunărilor Eparhiale, care au funcționat în perioada 2014-2018.

S-a luat act de adresa Cancelariei Sfântului Sinod privind desfășurarea de activități culturale în lăcașurile de cult.

Dintre hotărârile adoptate în ultimele ore, de Permanența Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, amintim în mod special aprobarea unor serii de lucrări după cum urmează:

v Pentru Parohia Misleanu, din Protopopiatul Slobozia, efectuarea lucrărilor de pavare a trotuarelor ce împrejmuiesc biserica parohială.

 

v Pentru Parohia Frunzănești, din Protopopiatul Oltenița, s-a aprobat montarea în biserica parohială, a unei instalații termice compusă dintr-un termoșemineu pe peleți care nu necesită aprobări speciale din partea ISU, 4 ventiloconvectoare amplasate în naos și 6 calorifere din oțel amplasate în pronaos.

 

v Pentru Parohia Oltenița Nord, din Protopopiatul Slobozia, s-a aprobat demararea procedurii de construcție a unui centru multifuncțional, care va cuprinde un oficiu parohial, arhivă, bibliotecă și o magazie de depozitare, în curtea bisericii parohiale. Anexează procesul verbal al Consiliului Parohial și documentația tehnică.

 

 

S-a luat act de adresa Cancelariei Sfântului Sinod privind completarea tematicii omagiale şi comemorative a anului 2018 în ceea ce priveşte consecinţele Marii Uniri, moştenitorii şi fructificatorii acesteia timp de 100 de ani.

S-a aprobat convocarea Consiliului Director al Asociației în ședință, în data de 20 martie 2018, ora 10.00  (Sala Bibliotecii din Centrul Eparhial) și organizarea Adunării Generale a Asociației Socio-Culturale „Matei Basarab”,  în data de 27 martie 2018, ora 10.00 (Sala „Barbu Ştirbei“ a Consiliului Judeţean Călăraşi).


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare