Bilanțul anului 2017 în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Joi, 25 ianuarie 2018, a avut loc la Centrul Eparhial şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial şi a Adunării Eparhiale.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 25 January, 2018
Recomanda

Joi, 25 ianuarie 2018, a avut loc la Centrul Eparhial şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial şi a Adunării Eparhiale.

Programul zilei a început la ora 7:00, când a fost oficiată Sfânta Liturghie la Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial.

 

Ședinţa de lucru a Consiliului Eparhial s-a desfășurat în Sala de Consiliului „Matei Basarab”

La 8:30 a avut loc şedinţa de lucru a Consiliului Eparhial, unde au fost citite rapoartele de activitate de la fiecare sector şi aprobate de Consiliul Eparhial, pentru ca mai apoi să fie analizate de comisiile Adunării Eparhiale.

Ședința de lucru a Consiliului Eparhial s-a desfășurat în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

 

La ora 10:00, toţi membrii Adunării Eparhiale au participat la slujba de Te-Deum, care a avut loc la Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial.

În Aula Centrului Socio – Cultural „Episcopul Damaschin”, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, Preşedintele Adunării Eparhiale, a deschis şedinţa acestui for bisericesc de conducere. Preasfinţia Sa a făcut o prezentare a împlinirilor cu care Dumnezeu a binecuvântat Eparhia noastră în cursul anului 2017 şi a aşteptărilor pe care le avem în cursul acestui an 2018, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, iar în Eparhia noastră „Anul familiei creștine”.

 

La Adunarea Eparhială a fost prezentat noul consilier administrativ-bisericesc

După această introducere Chiriarhul  Bărăganului a prezentat pe preacucernicul părinte Ioan Florin Simion, care a fost investit în postul de consilier al Sectorului Administrativ - Bisericesc.

A urmat o pauză, timp în care Comisiile Permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, după care, în plen, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a invitat preşedinţii comisiilor permanente să prezinte referatele.

Membri ai Adunării Eparhiale au fost invitați de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu să ia cuvântul asupra rapoartelor prezentate, aceștia, făcând aprecieri asupra lucrărilor săvârșite în Eparhia noastră.

 

Stema Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a fost apreciată de membrii Adunării Eparhiale.

Tot în cadrul Adunării Eparhiale a fost prezentată și noua stemă a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

 

Bilanțul anului 2017 în Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, aprobat în unanimitate

După aceste intervenţii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a supus aprobării plenului rapoartele Comisiilor, acestea fiind votate în unanimitate.

Preasfinţia Sa a declarat închisă şedinţa de lucru a Adunării Eparhiale, făcând urări de mulţi şi binecuvântaţi ani.

 

Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor pentru membrii Adunării Eparhiale

După  închiderea ședinței Adunării Eparhiale, Întâistătătorul Eparhiei a acordat Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor unui număr de opt membri, mulțumindu-le tuturor membrilor pentru întreaga activitate în mandatul de patru ani, întrucât de anul acesta Adunarea Eparhială și Consiliul Eparhial va avea o altă componență.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare