S-a cântat Hora Unirii la Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (24 ianuarie 2018)

Miercuri, 24 ianuarie 2018, în ziua Micii Uniri – Unirea Principatelor Române, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial s-a desfășurat şedinţa de lucru a PERMANENŢEI CONSILIULUI EPARHIAL.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 24 January, 2018
Recomanda

Miercuri, 24 ianuarie 2018, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial.

Ziua de 24 ianuarie are o semnificație aparte pentru români deoarece acum 159 de ani s-a realizat Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza.

Permanenţei Consiliului Eparhial a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

S-a cântat Hora unirii la Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial (24 ianuarie 2018)

Ședința de lucru a început cu intonarea cântecului „Hora Unirii” de către toți membrii Permanenței Consiliului Eparhial. Hora Unirii este o poezie scrisă de Vasile Alecsandri, publicată pentru prima dată sub titlul original „Hora Unirei”. Se cântă mereu pe data de 24 ianuarie, când s-au unit Moldova și Țara Românească, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Muzica a fost compusă de Alexandru Flechtenmacher.

Primul punct pe ordinea de zi a fost stabilirea măsurilor ce se impun pentru buna desfășurare a lucrărilor ședinței Consiliului Eparhial și al Adunării Eparhiale, care vor avea loc în ziua de joi, 25 ianuarie 2018.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal clerical în cadrul mănăstirilor Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

Dintre hotărârile adoptate în ultimele ore, de Permanenţa Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, amintim în mod special aprobarea unor serii de lucrări după cum urmează:

v Pentru Parohia Drajna, din Protopopiatul Călărași, s-a aprobat racordarea la rețeaua de gaze naturale și instalarea unei centrale termice capacitate 35kw în biserica parohială;

 

 

v Pentru Parohia Roseți II, din Protopopiatul Călărași, s-a aprobat întocmirea cererii de finanțare și implementarea proiectului cu sprijin financiar prin Programul Național de Dezvoltare Rurală „Pictură murală din nou în tehnica frescă, de la Biserica cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul, comuna Roseți, județul Călărași”. 

Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a aprobat mai multe ajutoare financiare în valoare de 4.000 lei financiare pentru cazuri medicale deosebite.

 


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare