Parohia Misionară Stațiunea Mărculești a primit daruri din partea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârșit Sfânta Liturghie la parohia misionară Stațiunea Mărculești din cadrul Protopopiatului Fetești, astăzi, 21 ianuarie 2018.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul fetesti
Data: 21 January, 2018
Recomanda

Duminică, 21 ianuarie 2018, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârșit Sfânta Liturghie la parohia misionară Stațiunea Mărculești din cadrul Protopopiatului Fetești.

 

Părinți consilieri au slujit sub protia Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au slujit preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Ioan Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești, preoţi şi diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de părintele profesor Cătălin Stanciu, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

 

PS Vincențiu predică despre vameșului Zaheu. Puterea harului dumnezeiesc de a schimba un suflet copleșit de păcat.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinția Sa a vorbit despre puterea pocăinței, puterea harului dumnezeiesc de a schimba un suflet copleșit de păcat și a-l întoarce la Hristos. În pericopa evanghelică citită avem exemplul vameșului Zaheu, care prin întâlnirea cu Hristos a cunoscut o schimbare radicală afirmând „Doamne, jumătate din averea mea o dau săracilor…”.

Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujbă.

 

Preotul Parohiei Misionare Stațiunea Mărculești a primit un rang bisericesc    

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a acordat prin hirotesie rangul de sachelar preotului paroh Ciprian Marian Piperea, pentru lucrarea rodnică săvârșită la această biserică.

Arhipăstorul Sloboziei și Călărașilor a dăruit Parohiei Stațiunea Mărculești două Sfinte Cruci de binecuvântare cu suport pentru Sfânta Masă.

 


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare