11 000 de lei pentru două cazuri medicale aprobați în prima ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial din anul 2018

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a prezidat prima şedinţă de lucru a PERMANENŢEI CONSILIULUI EPARHIAL din anul 2018.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 12 January, 2018
Recomanda

Miercuri, 10 ianuarie 2018, a avut loc şedinţa de lucru a Permanenţei Consiliului Eparhial, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, având pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii pastoral – misionare şi administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor şi protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate diverse solicitări din Eparhie.

S-au aprobat mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul  parohiilor Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

Tot în ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial s-a aprobat acordarea rangului de ICONOM preacucernicului părinte Ioan – Florin Simion, Consilier Administrativ – Bisericesc și rangul bisericesc pentru preoții Alexandru Daniel Vasile și Mihai Andronache, ostenitori ai Centrului Eparhial și slujitori la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Dintre hotărârile adoptate în ultimele ore, de Permanenţa Consiliului Eparhial a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, amintim în mod special aprobarea unor serii de lucrări după cum urmează:

v  Pentru Parohia Sfântul Mare Mucenic Dasie, din Protopopiatul Călărași, s-a aprobat pentru montarea unei centrale pe gaz și instalărea unui sistem de automatizare a clopotelor;

 

 

Sectorul Social - Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a prezentat Graficul de activitate pentru a fi implementat în anul 2018, iar Permanența Consiliului Eparhial a aprobat acest grafic.

Activitățile planificate și menționate sunt în acord cu Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de asistență socială în Biserica Ortodoxă Română.

De asemenea, întrunită sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei si Călărașilor a aprobat mai multe ajutoare financiare în valoare de 11.000 de lei, pentru doi credincioși  cu grave probleme de sănătate. Aceste sume provin din sponsorizări și sunt acordate de Asociația Socio - Culturală Matei Basarab.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare