Prima zi a anului 2018. Triplul praznic la Catedrala Episcopală din Slobozia

Prima zi a anului 2018. Preasfințitul Vincențiu a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 1 January, 2018
Recomanda

Luni, 1 ianuarie 2018, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului, precum şi pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Corala Catedralei Episcopale din Slobozia a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie

Corala Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, dirijată de preacucernicul părinte Cătălin Stanciu, a întreținut dialogul liturgic.

 

PS Vincențiu a vorbit credincioșilor despre triplul praznic din prima zi a anului 2018

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre triplul praznic din prima zi a anului, Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului și punerea numelui de Iisus, după vestirea îngerului, pomenirea Sfântului Vasile cel Mare și începerea unui Nou An, îndemnând credincioșii să privească cu multă credință și nădejde la cărările care se deschid în fața noastră în cursul acestui an.

 

PS Vincențiu a slujit la miezul nopții la trecerea dintre ani

Sfânta Liturghie a fost precedată de oficierea de către Chiriarhul locului la miezul nopţii a slujbei de priveghere și a Te Deum-ului pentru Noul An 2018, în cadrul căreia s-au rostit rugăciuni speciale de mulţumire pentru binefacerile primite în anul calendaristic care tocmai s-a încheiat şi pentru binecuvântarea cununii Noului An.

 

În albumul foto aflat în partea de sus a articolului de față, găsiți mai multe imagini surprinse, pe rând, în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, de la slujba de priveghere și a Te Deum-ului pentru Noul An 2018 și Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare