PS Vincențiu a slujit la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei de la Galaţi

PS Vincențiu a slujit la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei de la Galaţi, în ziua de joi, 30 noiembrie 2017.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 1 December, 2017
Recomanda

Evenimentele organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătorii Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, au culminat miercuri, 30 noiembrie, în ziua de cinstire a apostolului care, de 25 de ani, ocroteşte oraşul-reşedinţă şi eparhia.

De asemenea, anul acesta se împlinesc şi 21 de ani de când moaştele Sfântului Apostol Andrei au fost aduse pentru prima dată în oraşul de la Dunăre.


PS Vincențiu s-a închinat la moaştele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul

În debutul Sfintei Liturghii, ierarhii prezenţi la sărbătoarea andreiană s-au închinat la moaştele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul, aduse la Galaţi de o delegaţie a Arhiepiscopiei Râmnicului, în tradiţionala procesiune „Călători pe calea sfinţilor“, dar şi la moaştele Sfântului Apostol Andrei aşezate spre închinare în baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale.


PS Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie alături de ierarhi din Sinodul BOR

Sfânta Liturghie a fost săvârşită în Catedrala arhiepiscopală din Galaţi de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, din care au făcut parte ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, PS Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor şi PS Visarion, Episcopul Tulcii.

La slujbă au participat copii din principalele centre de cultură, tradiţie şi folclor ale Dunării de Jos, o parte dintre ei îmbrăcând tradiţionalul port popular al zonei de la Dunărea de Jos, profesori şi oameni de cultură, autorităţi locale şi judeţene şi numeroşi credincioşi.

Cuvântul de învățătură, a fost rostit de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

La final, 25 de elevi şi studenţi din Eparhie, de la diverse facultăţi şi colegii, cu performanţe şcolare deosebite la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale pe diverse domenii de cercetare ştiinţifică, au primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos diploma „Vrednicia andreiană pentru tineri“, premii substanţiale în bani şi cărţi de zidire sufletească.

Pe o vreme frumoasă, în timpul Sfintei Liturghii şi pe parcursul întregii zile, mii de credincioşi au continuat să se închine la moaştele Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul şi ale Sfântului Apostol Andrei.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare