Credincioșii din Smirna s-au bucurat de prezența PS Episcop Vincențiu

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie la Parohia Smirna din Protopopiatul Slobozia
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 8 October, 2017
Recomanda

Duminică, 8 octombrie 2017, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincențiu a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Smirna, Protopopiatul Slobozia, unde a slujit Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

 

Sfânta Liturghie Arhierească la Parohia Smirna: participanții la eveniment

Sub protia Preasfinției Sale, la evenimentul desfășurat în comunitatea credincioșilor din Smirna, au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ionuț Butu, preoţi şi diaconi.

Reprezentanții autorităților locale și județene au fost prezenți alături de  numeroși credincioși la sfânta slujbă.

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

 

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu vorbește credincioșilor

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a explicat pericopa evanghelică a zilei şi a vorbit despre învierea fiului văduvei din Nain, despre chemarea pe care Mântuitorul o face prin cuvintele: „Tinere, ție îți zic, scoală-te!” tuturor copiilor și tinerilor Sfintei noastre Biserici de a urma Cuvântul Evangheliei Vieții, de a-i urma lui Hristos „Calea, Adevărul și Viața”.

Chiriarhul locului, sub a cărui arhipăstorire se află Parohia Smirna, a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Preasfințitul părinte Episcop Vincențiu a felicitat grupul de cateheză al parohiei, care au susținut un mic concert la vremea Chinonicului.

 

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat acte de cinstire slujitorilor și ctitorilor

Preasfinția Sa a acordat preacucernicului părinte paroh Marian Ion de la parohia Smirna, prin hirotesie, rangul de sachelar pentru activitatea depusă în cadrul comunității parohiale.

Preasfințitul Părinte Episcop a acordat Medalia aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, domnului primar Vasile Stroe și domnului inginer Adrian Georgescu pentru implicarea în bunul mers al lucrărilor ce s-au desfășurat la parohie.

Doamna profesoară Georgica Voinea, coordonatoarea grupului de cateheză a primit din partea Preasfinției Sale o Sfânta Scriptură ca semn al binecuvântării pentru osteneala depusă.

După Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, Ierarhul, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai comunității parohiale din localitatea Smirna.

Copii care au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită la Smirna, au primit din partea Preasfinției Sale cărticele de rugăciuni și cruciulițe.

 

(În albumul foto aflat în partea de sus a articolului de față, găsiți mai multe imagini surprinse, pe rând, la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu la Parohia Smirna din Protopopiatul Slobozia.)


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare