Bisericile din Urziceni, vizitate de PS Episcop Vincențiu

Bisericile din municipiul Urziceni, județul Ialomița, au primit vizita pastorală a Preasfințitului Episcop Vincențiu.
Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul slobozia
Data: 5 October, 2017
Recomanda

(FOTO: Vizite in parohiile municipiului Urziceni: Biserica cu hramul Sfânta Treime, Biserica cu hramul Sfânta Treime și Biserica Volna cu hramul Adormirea Maicii Domnului)

 

În ziua de marți, 3 octombrie 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a cercetat 3 biserici parohiale din municipiul Urziceni.

 

Biserica cu hramul Sfânta Treime din municipiul Urziceni: lucrări de pictură în desfășurare

 

Biserica parohiei Sfânta Treime din Urziceni are în desfășurare lucrări de pictură. Această sfântă biserică parohială este aşezată în partea de nord-vest a municipiului Urziceni, în centrul vechi al urbei

Această biserică din Urziceni este concepută după un plan de cruce greacă înscrisă, în care nava bisericii are braţele crucii egale pe două direcţii cardinale, având o arie construită desfăşurată de 293 mp, iar înălţimea de 14,90 m.

Biserica cu hramul Sfânta Treime din Urziceni se pictează în tehnica fresco.

Biserica păstrează mai multe icoane, potire, cărţi vechi, policandrul ş.a., donate de ctitorul col. Ştefan Stoika şi soţia sa, Zoe Făgărăşanu-Stoika.

Biserica cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din municipiul Urziceni: șantier de pictura în pregătire

 

Tot în municipiul Urziceni, în ziua de marți, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a cercetat, de asemenea, biserica parohiei cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae. Situată în partea de nord-vest a municipiului Urziceni, biserica Sfântul Nicolae este înfiinţată în anul 2003, constituind cea mai nouă parohie din această localitate. Enoria acestei biserici cuprinde locuitorii Urziceniului din cartierul „Peste Linie“, zona industrială a acestei urbe ialomiţene.

Piatra de temelie pentru biserica din zid din municipiul Urziceni, cu hramul Sfânta Maria Magdalena, a fost pusă pe 4 mai 2003, în cadrul slujbei oficiate de către vrednicul de pomenire Episcopul Damaschin Coravu.

Biserica cea nouă are ca patroni spirituali pe Sfânta Maria Magdalena și Sfinții Martiri Brâncoveni.

În prezent biserica este pregătită pentru pictură în tehnica fresco.

 

PS Episcop Vincențiu a vizitat și biserica Volna din municipiul Urziceni

 

Ziua s-a încheiat cu vizitarea unei a treia parohii,  din cadrul Protopopiatului Urziceni, mai exact, Biserica Volna cu hramul Adormirea Maicii Domnului, aflată în municipiul Urziceni, județul Ialomița. Această biserică parohială este aşezată în partea de nord-vest Urziceni, între Biserica Sfânta Treime şi sediul Protopopiatului Urziceni. Biserica Adormirea Maicii Domnului din Urziceni, aflată în partea veche a urbei, cunoscută sub numele de „Volna“ (de unde numele popular „Biserica din Volna“) a fost zidită din cărămidă, în perioada 1859-1862

 

Vizite in parohiile municipiului Urziceni: 3 biserici parohiale din municipiul Urziceni

 

În cadrul vizitelor desfășurate în municipiul Urziceni a fost înconjurat de mai mulți slujitori din cadrul Eparhiei Sloboziei și Călărașilor, fiind întâmpinat de preoții din cele trei sfinte lăcașuri.

 

În albumul foto aflat în partea de sus a articolului de față, găsiți mai multe imagini surprinse, pe rând, în parohiile cu hramul Sfânta Treime, Biserica cu hramul Sfânta Treime și Biserica Volna cu hramul Adormirea Maicii Domnului realizate de reprezentantul media al Episcopiei.


Ramai la curent cu toate informatiile si postarile despre:


-

PS Vincentiu - Episcopul Sloboziei si Calarasilor


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare