Hramul Protopopiatului Olteniţa

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul oltenita
Data: 27 September, 2017
Recomanda

Miercuri, 27 septembrie 2017, Protopopiatul Olteniţa şi-a sărbătorit hramul, pe „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Româneşti”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la Biserica ,,Sfântul Nicolae” din municipiul Olteniţa, care are ca al treilea patron spiritual pe „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu înconjurat de preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar veparhial, părinţii consilieri: Florin-Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor-Silviu Dascălu și Marius-Gabriel Purcărea, părintele protopop Marian Necula și părinții protopopi de Călărași și Lehliu, preoţi din Protopopiatul Olteniţa și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Antim Ivireanul” al Protopopiatului Olteniţa, care  a împlinit 6 ani de la înființare.

La momentul predicii Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre viaţa plină de jertfă a Sfântului Antim Ivireanul, Mitropolitul Ţării Româneşti, model de mărturisire creştină, de trăire a învăţăturii lui Hristos într-o lume secularizată.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârşit slujba de Parastas pentru fericiţii ctitori, slujitori şi binefăcători ai acestei parohii și a dat binecuvântarea pentru agapa frățească.
Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare