La Mănăstirea Radu Negru a fost sfințit altarul de vară

Episcopia Sloboziei si Calarasilor

In: Protopopiatul calarasi
Data: 30 August, 2017
Recomanda

Marți, 29 august 2017, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica veche a Mănăstirii Radu Negru.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la slujbă au participat preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași, preacuvioși părinți stareți, preoţi şi diaconi.

La momentul predicii, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul, despre misiunea pe care Dumnezeu i-a hărăzit-o de a fi vestitor al venirii lui Hristos, despre modelul de jertfă şi credincioşie pe care Sfântul Ioan ni-l oferă nouă celor de astăzi.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa înconjurat de soborul de slujitori au săvârșit slujba  parastasului pentru fericiții ctitori și slujitori ai acestei mănăstiri.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoţi şi diaconi au mers în procesiune de la biserica veche a mănăstirii până la altarul de vară, unde au săvârșit slujba de sfințire a altarului de vară, a veșmântului iconografic și troița ridicată în memoria eroilor din comuna Radu Negru.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie, care au primit cărticele de rugăciuni și cruciulițe.


Abonament RSS Informatii
SPRIJINIM CONSTRUIREA CATEDRALEI
Cautare